Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älvornas skymningsdans

 

 

Kom,
stig upp till dans
i skymningsljusets
röda sken

Sveps bort
av älvors
nätta små steg

Bland rasslande löv
och svajande gräs

Över ängarnas
daggvåta vidder

Virvlande runt
i en svepande vals

Låt blommornas sång
fylla din själ

Rosenstrimmad himmels
dämpade sken,
bland lummiga grenar
blygt tittar fram

Kikar på älvornas
vackraste bal

Ett virrvarr
av kroppar
i skiraste tyger

Med lockar av guld
kring ansikten små

Tumlar de runt
bland all skogens prakt

 

Kom låt oss välkomna natten
med älvornas daggvåta dans




Fri vers av Jannike
Läst 489 gånger
Publicerad 2007-05-07 19:05



Bookmark and Share


  Eduardo
wow... väldigt vackert... visuellt språk
2009-08-12

  Lise-Marie
Underbart vacker. Målande och så där härligt trolsk. När jag läste den kändes det lite som en dröm på nåt sätt, med mjuka, dämpade färger och lite suddiga, sagolika gestalter. Jag gillar det här verkligen. Mycket bra skrivet!
2007-07-07

  Soleii
Väldigt vacker dikt helt i min smak med den där vackra, mystiska klangen ur svensk folktro.
2007-06-19

    Lindizz
Gillar din dikt, den målar upp så man får vackra bilder framför sig *ler Härlig, ljuvlig text.
2007-05-08

    mumintrollet
Fin dikt:) Mkt bra skrivet!:D
2007-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Jannike
Jannike