Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Simbassängen

En morgon låg den bara där
en njurformad topas i trädgårdens prunkande grönska
en pool – vad mer kan någon människa önska?
Och folk förfasade sig och sa, att det passar sig verkligen inte det här
och vilka tror de att de är, de där?
Det här är inte Beverly Hills utan blott en enkel övre medelklassförort
detta liknar ingenting som någon annan tidigare gjort
Solljusets reflexer sticker grannarna i ögonen när de går förbi
vulgärt, vulgärt ljuda deras unisona ramaskri

Men barnen har hypnotiserats av vattnets blåa skönhet.

Uppradade spanar de genom syrenhäcken
längtar trånar drömmer hoppas
den som ändå finge känna kroppen doppas
Sommarvärmen är så tung
inte minst då man är ung

Kroppen täcks av salt och socker svett och jord -
så klibbigt

Tänk att få klyva ytan kyla skölja bort
skölja rent

De spejar på den unga frun
vacker, strålande och brun

utsträckt på en brits
med pocketbok och lemonad
lemonad med is
is som klirrar
barnen stirrar

Hon badar ju knappt ens, de viska till varann
kanske att den inte vill, som kan?
Hon tar bara på sig solkrämen och ler
spelar som om hon inte ser
de storögda barnen med de myggätna benen
på andra sidan om syrenen











Fri vers av günther grrl
Läst 386 gånger
Publicerad 2007-05-08 18:16



Bookmark and Share


    G.
Wow...vilket språk, vilken känsla
2007-05-10
  > Nästa text
< Föregående

günther grrl
günther grrl