Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägens slut

I gränslandets trakt
vinden viner

tunga vilar molnen
över grådaskigt land

Avskalade träd
med grenar pinade
av slitande blåst

Regndroppar tunga faller
till markens
utbrända gräs

I gränslandets trakt
finns endast
en väg

Kan du se henne?

Hasande fram
med blödande själ

kläder i trasor
likt hjärtat i hennes bröst

Stickande torra läppar
så salta
av ögonens pärlande
strömmar i silver

Grå blick längs vägens slingrande gång

Ser du dess slut?

En suck så tung
kvävs i en stormande ilning

Kan du höra henne?

O, Herren
låt mig inte förgås
här i mitt grånande
gränsland

Låt solen lysa än en gång

i sprudlande dal
och låt dess svala grönska
kittla mina sårade fötter

Låt mig få leva
än en gång




Fri vers av Jannike
Läst 381 gånger
Publicerad 2007-05-08 21:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jannike
Jannike