Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blues från en far till ett barn


gråt lilla vännen

gråt lilla vännen, gråt om du vill
det är så skönt att gråta
gråt mej en blues, ska jag trösta dej still
låt ögonen bli så våta.

gråt lilla vän, ska jag torka din tår
tids nog är fröjd och gamman
Vad du än vandrar för villospår
ska vi alltid hålla samman

far din har vandrat båd\' länge och väl
och irrat på vilsna vägar
ibland gick han rätt och ibland gick han fel
som vilse vandrare plägar

gråt lilla vännen, gråt mej en blues
som Sonny Boy\'s munspel gråter
av gråt och av skratt får livet sitt ljus
som nattens mörker förlåter




Fri vers av Anders P VIP
Läst 1502 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-05-09 11:30



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
stark i sin trubbiga manlighet.
2009-02-17

  Gronia
lycklig är den som texten är skriven till. mycket vacker!
2008-04-02

  Arv
Min pappa sa alltid åt mig att gråta, han fick det inte när han var liten. En grym text, bland det bästa jag läst, inte en onödig rad eller en rad för lite, Bra
2008-02-15

  kath
vacker och känslosam ............
2007-10-23

  Erik L
Väldigt finstämt och vackert skrivet. Jag applåderar!
2007-09-23

  Lapptanten
\"av gråt och av skratt får livet sitt ljus
som nattens mörker förlåter\"

Jag älskar detta avslut!
2007-09-16

  Björn Karlsson
En ferlins blues
mycket känsla och kärlek
2007-09-07

  Aisha VIP
.......vackert........!
A.
2007-09-03

    Lena Nilsson
Oj, måste bokmärka denna, när jag själv gråtit klart. Och jag tror jag hör melodin bakom, men du har säkert en egen.
2007-09-01

  -Ulla Tilemo- VIP
Den här underbara dikten ska ju tonsättas. Lite raspig röst, typ Totta Näslund, eller en mogen kvinnas.... FIN!
2007-08-31

  Vacant
Mycket vackert!
Jag tycker den är i samma stil som vissa av Dan Anderssons dikter.
När jag läser din dikt så hör jag den i mitt innre som min farfar skulle ha läst den för mig. Och han hade den absolut bästa smaken då det gäller poesi.

Den är väldigt lugnande, lite sorgsen men männsklig.

Tack!
2007-08-26

  warnqvist
Kääns som om far har hittat rätt väg, skön gungande text, känslan av att gammalt och nytt möts och förevigas är min kärna här.
2007-08-01

    n.
vilken fantastiskt fin
2007-06-20

  Starfish-Aura
sååå vacker...


//Mjao
2007-05-17

  Vanja-Kristina Morgell
Behöver nästan inte ens tonsättas, musiken inneboende.
2007-05-12

  Bodil Sandberg VIP
En favorit blir denna bit...och mina applåder runga!!!!
2007-05-11

  Vind
Mycket blueskänsla i dessa kloka ord
2007-05-09

  Sunlight
Ja, en underbar blues... håller med nedanstående - skulle vilja höra den!
2007-05-09

    OriginalOfTheSpecies
underbar...
2007-05-09

    Lena Nilsson
Den vackraste blues jag läst på länge. Skulle vilja höra den! Bokmärker.
2007-05-09

  Rachel Roth
fin sång från en far till sitt barn...
2007-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP