Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad just Dig.


Regnet föll aldrig riktigt likadant efter Dig

När det regnar
blir alla känslor
så tydliga
så klara
som skrivna över väggen i stora svarta bokstäver
som skrikna i örat
i exakt rätt tonart
(G-dur?)
som en strof som slår dig mitt i magen
som förändrar ditt liv

När det regnar
blir konturerna
så starka
och Du
du sticker ut allra mest
som en klädd julgran i skogen
som en rubin
på grottans alla stenväggar
som en… Du
bland alla andra människor
i urtvättade tröjor och trasiga jeans
och deras hjärtan kanske inte stannar när dom ser dig
dom kanske inte ens tittar åt ditt håll
för Du är som överstämman
i en kärlekssång
du smälter in och passar perfekt
men ändå
utan dig
skulle världen bara vara hälften så bra

När det regnar
blir tankarna
så lugna
så vackra
när det regnar

tänker jag på dig






Fri vers av within_
Läst 648 gånger
Publicerad 2007-05-11 17:31



Bookmark and Share


  Johan Nilsson
G-dur är inget bra, för klassiskt.
(E-dur, mitt tips.) Annars bra dikt.
2007-11-05

  Oskar...
Oj..
...
De är ju så sällsynta. Dina texter.. Men så tar du dig äntligen hit och krossar tystnaden våldsamt under vikten av löjligt mycket känslor.
Jag levde mig verkligen in i dina ord. Stannade upp fullkommligt och helt några minuter bara för att känna orden.
Egentligen är nog första stycket starkast för mig. Musikmetaforen är helt.. rätt och till och med hopplöst omusikaliska Oskar relaterar starkt till den.
Det betyder inte att intensiteten minskar eftersom..! Definitivt inte.
Sista stycket lär eka i mitt huvud ett tag framöver.
Beundran..
2007-05-13
  > Nästa text
< Föregående

within_
within_