Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ursprung


du går med svettig hand runt slokande tulpaner
och letar efter rätt
avdelning

visste du förresten
att du är född här?
det var härifrån du kom
från det här
titta på det

från ljudet av sirener
från glasartade blickar och pillerburksdoft
från bårar rullstolar städvagnar
nedskärningar liktornar musarmar
benbrott vådaskott
övermått

från breda linjer målade på golvet
som du kan följa genom långa korridorer
tills du upptäcker att du ändå gått vilse
och ingen hör när du ropar

från kylrum med kroppar
från operationsrum med kroppar
från väntrum med kroppar

från hissar som leder ner i urberget
till skyddsrum och generatorer
som under ett fint täcke damm
halvslumrande väntar
på kriget

din story börjar här
inte på en värmländsk logdans 1890
och inte på den afrikanska stäppen -
här

en plasthandske drog ut dig i din felvända fot
som en trollkarl tar fram en kanin ur sin hatt

och det var här
känn historiens vingslag
där du går











Fri vers av günther grrl
Läst 445 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-11 22:08



Bookmark and Share


  Fred Söderblom
\"en plasthandske drog ut dig i din felvända fot
som en trollkarl tar fram en kanin ur sin hatt\"

lysande, du är så bra på punch-lines agnes!
2007-05-11
  > Nästa text
< Föregående

günther grrl
günther grrl