Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensidig konversation...




Hallå... hallå!?

Mår du bra?

Ska jag ringa en ambulans?

Är det okej, vil du ha lite vatten?

Kan du stå på benen?

Håll i mig så hjälper jag dig upp...

Kan någon hämta en stol?

Känns det som att du kommer svimma?

Mår du illa?

Vill du ha ett glas vatten?

Här, sätt dig ner så ska jag hämta ett glas.

Nej, inte sova nu... håll ögonen öppna.

De kommer om ett par minuter...

Mår du illa?

Hämta ett par våta servetter åt herrn...

Här, drick vattnet...

Mår du lite bättre?

Du var alldeles kritvit förut...

Nej, de är ingen fara...

Man ska hjälpa varann när man kan...

Nu tror jag de kommer...

Han föll ihop på golvet här... slutade andas ett litet tag...

Han ser bättre ut nu, visst gör du?

Kan det vara en hjärtattack?

De tar med dig till sjukhuset nu...

Jag vet du kommer må bra snart, du är i goda händer...

Vi ses väl när du mår bättre?

Tack för att ni kom så fort... kommer han...?

Hej då... eller... Vi ses senare!

/




Övriga genrer av Jonny Larsen
Läst 3077 gånger och applåderad av 59 personer
Publicerad 2007-05-13 22:26



Bookmark and Share


  marie ohlson
Oj så bra!
2011-11-02

  Grävling
Titeln gav mig först uppfattningen att det här skulle vara en något tråkig och monoton text, men oj så fel jag hade. Att det finns så många sorters monologer, men där vissa verkligen kan behövas i verkligheten. Och hoppas att det gick bra för den tilltalade personen.
2011-09-29

  Jean-Michel Orblin
Hoppas det gick bra för den som måddeHämta ett par våta servetter åt herrn...

Här, drick vattnet...

Mår du lite bättre?
Så här borde vi alla handla, dock är det inte så i
Stockholm
fin text om medmänsklighet omtanke.
2011-09-27

  Jean-Michel Orblin
omtänksamt av denna person.
2011-09-27

  Stjärnöga
Så jättebra skrivet..

man lever sig med
i alla känslorna..

vilken tur att det
finns änglar i
världen som
du :)
2011-08-08

    gloria
bra skrivet, man kan verkilgen förstå känslan
2009-08-31

    Ellin
Bra skrivet!
2009-01-14

  Nora B
Wow. Jag älskar sånt här.
2008-11-29

  Emmelina
sjukt bra flyt!
2008-10-30

  Annette Andersson
Oj, jag bara läste och läste och läste... texten fångade hela min uppmärksamhet och jag befann mig i texten, i handlingen. Mycket bra, mycket bra! *applåd*
2008-08-25

    ej medlem längre
Ja, så där kan det lätt bli... bra skrivet, du uttrycker det på ett väldigt bra sätt!
2008-04-08

  Anne-Li
denna var supersnygg, speciellt eftersom första delen bara består av frågor och du lyckas ändå ha en röd tråd genom hela.
2008-03-31

    Mig
känns liksom fylld av allt, men tom, efter som att det är bara den som pratar. men jädrikt bra!
2007-09-02

  Nicklasb
Visst är det jobbigt att inte få veta vad som händer efteråt. En riktigt bra vardagsdikt
2007-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen