Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur arkivet.


Svarta tangenter


Du skrev ett brev i fukt
om lärkor och rost, om bladguldets skörhet,
om något du sedn länge glömt
och placerade en mörkröd vissnad ros
mellan tangenternas a och ä
innan du tog de försenade stegen ut

att sorg kunde porla så vackert,
likt klangen då kniven möter
kristallglasen i gästtomma rum
visste jag inte förrän långt senare
då jag dammade av skrivmaskinen
och skrev ditt namn i svart och rött

även spår av kvarglömd längtan har en doft.




Fri vers av _Mian_
Läst 543 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-05-14 20:06



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
En skimrande text. Finns mycket läsgodis här. Att en dikt kan "porla så vackert"! Får mig att tänka på Aspenströms "Snöbrev".
2013-01-28

  Mats VIP
Nostalgi, när den är som bäst Man drömmer sig tillbaks i tiden när man läser det här Till gammal saknad Det som är på väg att glömmas fast ännu inte riktigt Bra Mian!
2007-05-14
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_