Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människans evolution

Mannen sade ack och världen knäböjade inför dess konstruerade makt.

Jag sade ack och världen häpnade av förakt.

Så sade prästen ack och vi som vandrar i dalen föll platt på mark.

Och rösterna som inte tycks veta vilken värld de tillhör sade inte ett smack.

Världen rullade än i hundra år, läkte sår och såg hur hjärtan sprack.

Någon sade \"kanske borde något göras?\"

Mannen höjde fingret och sade att inget fick störas.

Så livet fortsatte i de vilsnas dal då själen flydde och såg ej vad allt var.

Ty dagen då sanningen vände sitt öga mot folket föll muren och planen var klar.

Ändå stannar vi i de vilsnas dal, för kanske är det så att vi naiviteten föredra?




Fri vers av Moonwater
Läst 499 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-05-14 22:28



Bookmark and Share


  maddieny
Jättebra! Kort och gott och spetsigt och sarkastiskt, med känsla. Hihihi. :D
2007-08-17

  Banehallow
mycket träffande, samhällssatir a´la grande=D.
2007-05-23

  Gärdsmyg
oooh, helt underbar :O applåd!
2007-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Moonwater
Moonwater