Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svenska kroppar

Svenska kroppar
lever bara för sommaren
svenska själar
finns endast för värmen

vi tinar som tusen istappar
alla måsten vi tappar
när fru sol visar sin värmekropp

vi orsakar översvämmningar av vårklännslor
när vi ser tussilago vid betonghus
och vi prisar allt ljus

på sommaren flyger dina bekymmer som duvor

vad skulle vi göra utan varm asfalt
misslyckade campingsemestrar
och solvarm vind mot kind?

vad skulle vi ta oss till utab klänningfladdrande kroppar
alkoholiserande klipputflyckter
och solbrills?

vad skulle du och jag vara utan en sommarflört
en sommarkylig natt på bron?

nu tar alla ton
tör det är sommar som förökar
oss kalla svenskar




Fri vers av fridele
Läst 353 gånger
Publicerad 2007-05-15 13:28



Bookmark and Share


    prana
haha så sant så sant ...
Stackars svenskar som lever för sommaren.
2007-05-15
  > Nästa text
< Föregående

fridele
fridele