Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fast, flytande, gas

Vad gör man när man längtar efter spänning
när man förväntas leva i trygghet?
vad gör man när hjärtat vill leva farligt
när det tillhör någon annan
och det är så man vill ha det

när kroppen vill känna begär,
tunga man aldrig smakat,
händer man aldrig kännt
främlingsdofter

ändå vill man ha den tungan,
den man älskar
ens egen, och ingen annans

ändå vill man ha de händerna
som känner ens kropp
varje detalj, varje födelsemärke och ärr

älskling, vad gör man?

när kärlek förändras, byter form
fast, flytande, gas
brännhet, ljum och varm

trots frihetsbegär, farlighetssmak och främligslängtan
sär är kärleksdjupet vi har större
mäktigast av formerna
vår fom är: för evigt.




Fri vers av fridele
Läst 437 gånger
Publicerad 2007-05-15 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

fridele
fridele