Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon valde den väg som led

 

Jag trodde att hon hade kommit någonstans

närmare mållinjen

Men hon rusade bara runt i cirklar

på schackrutor

av svart och vitt


Hade ännu inte lärt sig

spelets hårda regler


Jag trodde att hon fångade vinden

medan det ännu blåste

men hon fortsatte att resa i motvind

med alltför axeltyngande bagage

Ingen bit fick lämnas kvar i diket

trots att hon inte behövde den mer

För känslan av att mista sig själv

och krympa sig rädd igen

dolde sig tryggt bakom material

Jag trodde att hon följde sitt hjärta

men hjärtat hade strupits av förnedring

i skuggan av något

som försökte efterlikna ett anständigt liv

Jag trodde att hon gillade sina svarta tovor

och stora mörkbelagda solglasögon

men likt en änka bar hon upp omättligt med sorg

dolt bakom en isolerande slöja


Fortsatte fylla sin egen glaskula

med självsäker falskhet

och

livrädd sanning

Jag trodde henne tills glaset bländade

av hennes stela leende

som besatt tuggade sand


för att reparera läckaget.




Fri vers av Bissen
Läst 505 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-15 14:21



Bookmark and Share


    Collection
Som vanligt, helt underbart bra!
Du drar med mig i texten och det är som är flyta igenom den!
Bokmärkt
2007-05-17

    Camillaa
jag är helt stum
vilket flyt..

älskar den här
bokmärke
2007-05-16

  deepblacksoul
Fint skrivet! Texten griper tag i mig!
2007-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Bissen
Bissen