Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vara still och ingenting


Ljusstrålar letar sig ut från mitt inre
skuggan smyger sig fram från sitt hörn

ibland letar jag ost likt musen
ibland seglar jag fram som en örn

ja det finns dagar då jag undrat
vad som kan vara mening med det här
och andra då jag tvivlat
om benen på kroppen bär

men jag har sjungit
jag har dansat
jag har drunknat
jag har flåtts

jag har kramats
jag har älskat
jag har kämpat
jag har slåtts

och jag frågar nu om rimmet
törs släppa greppet om sig själv
och om det blott kan låta orden
få rinna fram på livets älv

så jag låter sista versen
få sluta hur den vill
om den vill skapa
om den vill smeka
om den vill borra som en drill

nej, den vill falla
den vill fara

vara
inte vara

den vill sitta
bara finnas

vara still

och ingenting





Fri vers av Mikael Lövkvist
Läst 566 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-16 15:29



Bookmark and Share


  Nils Teodor VIP
Tack för en berikande läsning
Jag gillar verkligen dina dikter
2012-01-25

  Annika Gustafsson
så du strålar så som jag,,,lyser över himlen och fångar stunden i en flämtning... rimmar gott rimmar väl...
2007-05-16

  Agnes
och jag frågar nu om rimmet
törs släppa greppet om sig själv

Snyggt, du förtog alla pekpinnar som annars hade haglat ner ;o)
Gillar faktiskt andra delen bäst. (Den delen väcker medkännande för allas vårt dilemma.) Sedan putsar du i andra hälften bort alla onödiga små prepositioner och skalar av orden till en alldeles galant text.
2007-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist