Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vädret: detta eviga suckande över vädret..


Nu regnar det igen

 

Din sura ovädersmin
är bara dubbelt så jobbig
som regnets trumlande mot fönstret

bara dubbelt så jobbig

medan du surar
för att du kanske inte just idag
kan torka din tvätt därute
eller sätta dina penseér

så ser jag rännilarnas ryckiga gång
över  glaset
och betänker
att en eller annan av dessa droppar
en gång var Cleopatras tår
när Marcus Antonius dött

och går jag ut
är det judars och biafraners
kurders och palestiniers
New Orleans och New Yorkbornas tårar
som göder jorden i dina rabatter
och kippar i mina skor

Vi som ännu kan skapa leenden
genom att själva le
borde inte
sura för tårarnas skull




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 1489 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-05-17 11:16



Bookmark and Share


  Bringebruden
Ja det man inte kan påverka är inte värt att lägga energi på, men många gör det...
Det livgivande vattnets eviga kretslopp beskriver du strålande.
De två sista stroferna är så bra!
2012-01-05

  aol
helt rätt
2007-07-04

  drakbruden VIP
Den här bokmärkes omedelbart. Den kommer jag att ha med mig när jag går ut i regnet nästa gång med vattnet strömmande från håret och självklart utan paraply.
2007-05-23

  Agnes
Där satt den! Nu är poesin på den här sajten fullkomlig. Bokmärks!!
2007-05-17

  ulli
Texten får mig att tänka på hur vacker vardagen kan vara trots att det regnar och är grått.

\"Din sura ovädersmin
är bara dubbelt så jobbig
som regnets trumlande mot fönstret\"

blir tvungen att citera dig också för det här fastnade på min näthinna. Speciellt; din sura ovädersmin! Genialt.
2007-05-17

  thyra
Vacker och tänkvärd text. Ska minnas denna när det regnar och mungiporna är nerdragna. Bokmärks!
2007-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer