Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då har vi givit solen tårar

När sommarnätters tid, sakta runnit ut
När fälten inte längre blommar av blåklint och violer,
När regnets klara droppar, inte är dem samma som förut
När världen inte längre är en saga, spelad av tusen mans fioler

Då marken som vi går på, själv går på lånad tid
och himlen ovanför oss bränns upp så världen faller ner
Då hela universum bränner våra sköra ögon vid
Och kaptenen på det förlistna skeppet följer till havets djup med
För hans härdade vildhjärtade havssjäl inte klarar mer,

Har vi då försummat våra tankar, och räknat vår sista timma
Har vi då slutat lyssna på presidenters tal om krig som de vunnit, men inte känt
Har vi seglat över viddar, genom ändlös dimma
För att börja där vi startade, och hela jordens tid vänt.

När inga svalor längre svävar över fälten som en gång grodde
när marken inte längre täcks av mossa, utan utav sav
och när skogen står i brand där de vackraste djur en gång bodde
Då har vi givit solen tårar av det vi en gång kallade hav.











Fri vers av Stefanie Nerman
Läst 704 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2007-05-20 01:55



Bookmark and Share


  SvartaRegndroppar
Mycket fin, faller pladask för vackra texter som behandlar hjärtefrågor.

Skulle dock sett över ett par stavfel om jag vore du, de stör faktiskt inte ändå ty du skriver så lätt och fint!
2007-08-16

  Ola Rydberg
väldigt
vacker
dikt
gillade speciellt
första stycket
2007-08-09

    Sony
Du målar med ord så man blir alldeles till sig!
2007-08-09

  stella
Underbar text som man bara flyter med i!
2007-08-09

  Jer
Otroligt vad du lägger lager på lager, målar med finfärgade ord! Förutom en enda disharmoni (förstår inte hur president kommer in i bilden, kanske kungar?), känner jag en lyrisk känsla i berättelsen. Så att när jag kommer till diktens slutrad, känner jag hur munnen gapar... i högaktning.

\"Då har vi givit solen tårar av det vi en gång kallade hav.\"
2007-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Stefanie Nerman
Stefanie Nerman

Mina favoriter
Järnrosen