Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människorna föll som höstlöv

Människorna föll som höstlöv mot marken
Slängde sig handlösa från kontorsfönstren
Kylslagen höstmörkerkväll
Karlaplan
Sjutton och femton
Gulbrunröda fläckar mot det gröna
Gröngräset

Tidningarna ropade något om allmän leda
Icke tillfredsställande luftkonditionering
Stroboskopiskt kontorsljus
Torkade toners och långa vänteköer
Till kaffemaskiner
Toaletter

Forskarna sa något om kretsloppet
Människor som stiger och reser sig
Genom trapphusen
Milshöga hissar
Återgår och sjunker tillbaks
Centraliserar, decentraliserar
Multnar
Ger näring till marken
Och stiger igen

Samtidigt som husens fasader växer högre
Våning läggs till våning
Ett drivhus för ökad
Effektivisering

Ett anorektiskt
Sjukdomstillstånd
I skenet av lysande

Månadsrapporter




Fri vers av Robert N
Läst 548 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-05-21 10:41



Bookmark and Share


  hellen
Va bra!/hellen
2007-08-20

  madinsane
skulle bara in och vända.. men fastnade här.
nerv nerv nerv. det är liksom det. och lite nerv.
jag är imponerad.
du har uttryck. nerv.. skrev jag nerv?
2007-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Robert N