Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagens plättityder.  Lättuggad pannkaksprosa med svårsmälta klumpar.

*Allt jag skriver är fiktion och försök till prosa, och har ingenting med verkliga personer, platser eller händelser att göra.*  




Lättuggat... svårsmält.

Aldrig ska jag knäppa sållet

ljusår minskar dragning

siktas bör nog innehållet

för en smaklig lagning.

 

Före barnen, före annan

gammal rätt i gräddfil

klumpigt smetar ner i pannan 

rena mjölet nu med stil. 

 

egga upp och vispa slätt

sila väl och mjölken tömd

smöra sen din huvudrätt

så är oförrätten glömd.

 

Var på rankingen hos dig 

får allt mindre dignitet

var gång något dör i mig

gror atlet i ensamhet.

 

Hasta la vista, solekatt

 enfaldiga drönardröm  

dag slår alltid om till natt

kom ihåg slår av i glöm.

 

Är man där i äkta vänskap

ska det finnas acceptans

villkorat är hopp om kap

vänskapstanke annanstans.

 

Föder undran, dörr på glänt

smyger tyst  med tätat såll

mojnad vind har kanske vänt

bättre många än ett håll.

 

Dina chimärer, dina behov

om det röda åker samman

välj då blått och fortsätt sov

stora kickan, gamla flamman.

 

 

 




Fri vers av Antropofagen
Läst 1561 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-05-25 02:33



Bookmark and Share


    Mr.painter
Japp detta va kanon
2007-06-06

  Carlita
härligt nyskapande, en text som tåls att läsas om o om igen för att se nya aspekter av innehållet!
2007-05-31

    ej medlem längre
Bravo!!!
2007-05-25

  Bodil Sandberg VIP
Plumseliplums vispa smeten...mumselimums åt läckerheten...smakar av och säger sen japp!... rapar och känner mig go och slapp!!!
2007-05-25

    ej medlem längre
Jag skulle kunna plocka flera verser som favoriter i denna men vore det lika bra att kopiera dikten i sin helhet i kommentaren.
Dina rim imponerar på mig. Man stakar sig på två ställen men det är lätt fixat...
Bokmärker denna och applåder ska du oxå få...*L*
2007-05-25

    Lillemor
Många tankar blandas
i smeten som tydligen
blir väl anrättad..
2007-05-25

  aftermath
vilken smet att hälla i pannan
efter gräddning
mustig anrättning
mera ägg i
!
2007-05-25

  Nikolai Jungsin VIP
vilken smarrig kaka
gillar rytmen i orden och det blir en välsmakande blandning.
2007-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Antropofagen
Antropofagen