Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Enkel Självklarhet

Det finns en liten regel
det är ingen hemlighet
att skydda den man älskar
är enkel självklarhet.

Man låter blicken smeka
kinden på sin vän
och viskar ömt i örat
åter och igen.

Men plötsligt kommer stunden
när glömskan sänker sig
den tränger undan regeln
som ömhet råder dig.

Du låter ilskan tala
den sliter upp mitt bröst
Jag finner ingen trygghet
bara fruktan för din röst.

Ej värre öde finns
än att hånas av den man
sitt hjärta man har givit
för att se tiden an.

När trycket börjar släppa
och blicken din blir klar
när själen åter inser
den lycka som den har.

Då tvekar du och skyr
ett litet ömsint ord
Det finns i alla språken
runt om på vår jord.

Så säg mig detta nu
ty jag finner ej ett skäl
att undvika det lilla
som gör så mycket väl.

Varför måste hjärtat drunkna
i djup och bitter gråt
Innan dina läppar
formas kring förlåt?





Fri vers av Jorska
Läst 661 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-05-25 10:13



Bookmark and Share


  Nicklasb
Precis som du skrev till mig, hur har jag kunnat missa denna?? Ett enkelt språk ( för en gångs skull ), men det förringar inte innehållet på något sätt, snarare tvärtom. Det känns mer naket och utlämnande. Sista stycket i denna sorgsna dikt är magiskt.

Mycket bra jobbat!!
2007-11-16

  Albert
men du... så otroligt bra du skriver...
det här sista kan du göra till en liten egen dikt
den skulle nog komma in i en sån där bok med visheter
eller vad det heter

Varför måste hjärtat drunkna
i djup och bitter gråt
Innan dina läppar
formas kring förlåt?

det där ska jag klippa ur och sätta upp på väggen, tror jag
2007-06-27

  Daniel_78 VIP
japp broder tuck säger
bra rimmat och som sig så börs
en nålstick i slutet. bra
2007-05-26

  Eline.P
Fin rytm och följsamma rim. Ämnet är alltid lika aktuellt. Tänk att ett så litet men så viktigt ord som \"förlåt\"ska vara så svårt att forma.
2007-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Jorska
Jorska