Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Försöker bara förmedla lite av min dyrkan av matematiken. På sätt och vis hamnar den om siffror, vilket matematik sällan handlar om annars.


Aleph Omega

Ta det största du kan tänka dig
Ta universum
eller antalet millimeter på ett ljusår
eller alla sandkorn i världen

De är inget jämfört med Omega
Omega, Aleph Noll

Omega är större än allt
som finns och någonsin har funnits
Större än varje tal
Större än varje siffra

Men frågar du hur många punkter
som kan trängas på en linje
eller på hur många sätt alla tal kan ordnas
då räcker inte Aleph Noll

För oändligt långt borta
har Omega en like
en like som skiner
starkare än solen
bredvid en fem watts Aleph Noll

Fantasin måste ha sinat
för namnet blev
Aleph Ett

Men
bortom solen syns en till
och ännu en och där och där
som stjärnor och galaxer
och supernovor och Big Bang

Större och större
längre och längre
ifrån varandra

I evighet

Men om du tar steget
över evighetens bråddjup
förbi eviga rader av skinande Aleph
når du Aleph Omega
Den sista i raden
Den som är större än alla andra

Men
Aleph Omega är inte störst
Aleph Omega är minst
i ännu en skinande linje av mängder




Fri vers av Aleph Omega
Läst 626 gånger
Publicerad 2007-05-28 02:58



Bookmark and Share


    Agnieszka
Väldigt imponerad över hur du lyckades med den här. matematikpoesi =) oändligt. mycket snyggt och vackert.
2007-08-27

    Mymlan.
Det är så stort och ofattbart...
2007-08-11

  stannar kvar
Matematikpoesi borde bli en egne genre... fina ord .
2007-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Aleph Omega
Aleph Omega