Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvårämnare


från en palett av tobakstjära
låter han sina händer vandra
längs hennes avmattade botten
upp mot ett urholkat bröst

ansiktet som speglar sig är gammalt
av bearbetad hud och ristningar
och bränner sin färg i hennes ådror

i en vagga under pilträdet somnar han
berusad av årstider och ljummet regn
hon lastas för att driva bort
hans fingrar lämnar årsringar i snön




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 1230 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-05-29 00:05



Bookmark and Share


  ia VIP
det är det här som kallas poesi
riktig poesi
2007-12-21

  Doktor Vinter
ehm.. \"igen\" skulle det vara ><
2007-12-03

  Doktor Vinter
Jag vet inte.. Men jag känner ingen \"årsringar\". har du tagit upp det förut?
Kanske har du fått det från någon?

Bra, och.. Skönt, tyckte jag.
2007-12-03

  Nyfiken drömmare
Suveränt skrivet på högsta nivå!
2007-05-30

  Bodil Sandberg VIP
Du ska veta att jag nästan gråter...jag kan inte hjälpa det...känner sånt vemod och blir ändå helt j-a konstig när jag läser...det är så gripande och vackert...tack för en sanslöst bra dikt!!!!
2007-05-29

  © anakreon VIP
Många vill,
Daniel kan.
2007-05-29

  Åsa Gustavsson VIP
En dikt för blundans stund att trevande lukta sig fram genom...
2007-05-29

  Mikael Lövkvist
Din poesi känns beundransvärt välavvägd och välsmidd.
2007-05-29

  Jan Linderoth
BARA ORD?? Det här kallar jag riktigt fin äkta poesi!
2007-05-29

  aftermath
du det var en fin en..
Daniel!
2007-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP