Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maria, den gråtande

Vi ser den gråtande Maria
men inga vanliga tårar,
för Maria gråter blod.
Där Jesus dog på korset
på Golgata berg
han som var hennes son.

Vi ser Maria ännu gråter
hennes tårar av blod
lämnar oss aldrig.
Hennes gråt följer oss.
för att vi ska minnas.
Att hennes son, vår Herre.
dog för vår skull.

Vi ser kanske inte Maria
där vid korset fot.
Hon som inte förstår
varför hennes son
skulle behöva dö.

Därför gråter Maria
inte med tårar,
utan med blod.
För han som är vår frälsare.
Men för henne bara var
en son som dog.







Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 839 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-30 21:18



Bookmark and Share


  Flicis VIP
Tänk sig att man glömmer bort det viktiga, att Maria såg sitt barn. Hänga där på korset och lida all världens kval.
2013-01-17
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP