Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag skrev den för dig . . .

 

Hör min godnatt visa
och dröm sött inatt.

Hör hur flöjten spelar;
drömmarnas musik.

I drömmen ska du finna
någonting som är ditt,
skrivarglödens fjäderpenna;

med denna skall du skriva
drömmen du drömde igår natt.

Skriv poet, skriv och du skall finna
svaret du frågade i nattens dröm.

Leta inte bland dina minne
svaret är inte där.

På ett träd en fågel kvittrar
tills den somnar med öppna ögon;

innan du fångar den, målar den  
med dina ord på pappret

och på morgonen
allt ser ut precis som
du har lämnat det

men ditt hjärta ska sjunga
drömmarnas melodi.

God natt och sov gott
dröm sött, inatt;
en natt som alla andra
men ändock inte.

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 1017 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-06-01 01:11



Bookmark and Share


    Lindizz
Åh så underbar text, man njuter av läsa dessa rader..bokmärker!
2007-08-22

    Oprofessionell
sjukt bra
2007-06-07

  Antropofagen
Ahh! läser och längtar.... isäng!
2007-06-06

  Lena K Nilsson VIP
Helt underbar!
2007-06-04

  Jan Linderoth
Förbluffat stum för en gångs skull!! Bokmärker!!!! Och tackar dej för att du ger så mycket!!
2007-06-01

  Jojo
Läste den nu på morgonen... fin kvällsdikt... ska nog läsa den ikväll igen
2007-06-01

  lodjuret/seglare VIP
just på grund av att jag läste den här texten så vet jag att min nattsömn kommer att bli god, texten tröstar mig trots en lortig omvärld där inte allt som händer i den är av godo...

texten får
fyra gyllene sparvar
2007-06-01

  aftermath
härlig inlevesle i dina spirande rader
2007-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman