Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom molnen lyser alltid solen

 

Genom oceaner av tårar
och till toner i moll
förbi svävande asteroider
och år utav sorg
passerade livsdagarna
ackompanjerade av grå stunder
jag försökte hålla min kontroll

- Då livet går tunga steg
  och glädjen fördrevs


Maskernas lit de parade
försöker hålla mig kvar
inom mig i det som är jag
börjar ett hopp träda fram
en flytväst på stormande vatten
med huvudet precis ovanför

- Då ett andetag kan betyda
  liv eller död

En ängel steg ned
från toppen av mitt berg
och jag ryste i hela kroppen
i ben och i märg
ett helande regn sköljde rent
hela min värld

- Jag sprang ut
  över drömmarnas äng


och i steget jag tog
över bråddjupa stup
för att det svarta
inom mig sudda ut
jag sålde ut sorgernas circus
för att återvända till livets estrad

- Andas in andas ut, lev
  inom mig steg efter steg

natten förbyttes till solig sommaräng
och stegen jag tog de blommade
ett efter ett, jag sår mina drömmar
i överlevnadens långa stafett
tillbaka till livet
ifrån ruta ett

- En vandring i solen
  när sorgen har vänt




Fri vers av DanSan
Läst 722 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-06-02 12:00



Bookmark and Share


  Lars Granlöf
Att sögja lär en livet
och får en att upskatta
de molnfria dagarna,

Ses...
2007-06-02

    snöö
Det här var en dikt som jag tycker om, säger så mycket om livet.
2007-06-02

  Lena K Nilsson VIP
Denna var mycket fin!
2007-06-02

    Maria Malm
Helt underbar. Hoppfullt om livet. Tycker speciellt om slutraderna. Bokmärker, så jag kan titta på den under deppiga dagar.
2007-06-02

  Myself
fint skrivet om livet.
2007-06-02
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan