Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utanförskapets sommar

 

Nu randas åter den ljuva tid
som stannar kvar i vårt sinne.
En tid som inte, emellertid
för alla blir ett fint minne.
o
Se där är hon som bedöms för fet
och aldrig blir del av leken.
Hon sitter där, i sin ensamhet
och gråter tyst under eken.
o
Och där är han med sin mörka hud
och med eksem därutöver.
Han mumlar ständigt en bön till gud
att sommaren snart är över.
o
Och där är hon som varenda dag
söker sin tröst i mobilen
men ingen svarar och hon är svag
och drömmer om jungfrusilen.
o
Se han i utkanten! Han är tuff
och hotar alla till livet.
Men alla tror att han kör med bluff
och resultatet är givet.
o
Från stranden klingar det glada skratt
som alla borde få njuta.
Men många når aldrig dit för att
vi människor aldrig kan sluta
o
att odla fördomar vitt och brett
som gör att oviljan blommar
som bäst omkring den naturpalett
de lyckliga kallar sommar.




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 707 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-06-03 18:52

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  aol
du jag bokmärker lsv väl min vän
2007-07-31

  Rachel Roth
detta är både skickligt och sant...för många
2007-06-29

  Albert
låter som en låt av Evert Taube
2007-06-26

  Thurizas
helt enkelt klockren om utanförskapet!!!jag applåderar dig!!
2007-06-25

  Marita Persson
En bra kontrast till alla \"vackra\" sommardikter, inte att denna inte är vacker på sitt sätt, jag är inte odelat positiv till sommaren och det här är ännu en sida som ger mig vatten på kvarnen. Mycket tänkvärd och välskriven!
2007-06-20

  aol
du fick fram mycket som döljs iu skuggornamycket bra
2007-06-14

  Bodil Sandberg
Säger som lodjuret...bokmärker såklart...helt j-a gôrbra!!!!
2007-06-13

  lodjuret/seglare VIP
bokmärker förstås
envar får allt bära sitt kors
2007-06-04
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP