Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckans minut

Lyckans minut genom livet
Är mången av olika slag
Om man ingenting alls tar för givet
Kan även idag bli en lyckad dag

Ett barn blir glad för en saga
En klapp en kram eller puss
Ja dem är det lätt att behaga
Det räcker att säga: Titta där är en buss

Ett skolbarn på bara sju år
Hon dansar av lycka på tå
Då första läxan hon får
Så stor hon känner sig då

I fyran eller femman nån gång
Man börjar att fråga om chans
Man nästan kan höra en fågelsång
När man bjuds upp av någon på dans

I tonåren är det väl så
Att lyckan kan skifta från rosa till svart
Ibland vill man skutta av glädje på tå
Ibland vill man rymma men vet inte vart

Vid 20 25 eller 30 sådär
Man börjar att bilda familj och ett bo
Tillsammans med den som man håller så kär
Och lyckan är stor mycket stor må ni tro

Tiden med små barn
så fort är passé
men snart är det barnbarn
som lycka kan ge

Vid 70 du lycka kan känna
Om någon dig ringer och hör hur du mår
Att lösa ett korsord med penna
Eller bara att åka och lägga ditt hår

Ja lyckans minut genom livet
Är mången av olika slag
Bara att detta få skrivet
Är lycka det tycker då jag




Fri vers av Annika Olsson
Läst 794 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-04 19:50



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Berättelse på rim troligen räddar, läsarens själ som bröder sig gräddar, under resans gång genom livet, om än ens sinne blir rivet, av klösandet mot huden över gränsers bräddar.
2017-09-03

  Ljusletaren
Lyckliga jag som fick läsa dessa fina ord ... tack!

/kram
2012-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Annika Olsson