Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nå, var är alla de där djuren?



Var är alla de där ljuden
som tystnaden lovade mig?

Var är alla de där rösterna
som skulle ringla ner för
bokens grenar
landa som mjuka insikter
i min sidbena?

Var är den där ensamma fågeln
den vars vingar skulle slå lock
för himlens alla isande ögon?

Var är alla de där dolda björnbärsrisen
som skulle rista in initialerna
på mina kommande älskare
på mina brun-utan-soliga ben?

Var är alla de där ensamma ljusen
som ekar i de där ensamma husen
som skulle dela sina hemligheter
med mig?

Var är den där raglande alkisen
han vars tunga var så svälld
att inte ens han hörde vad han sa
som skulle få mitt hjärta att knipa
och vilja bjuda honom in?

Var är alla de där sekunderna
som skulle flyta in i någonting annat
än tid,
göra tid till något annat
än bara något en klocka hickar fram?

Var är den där musiken
som skulle ljuda när en ekorrskit träffar
några torra granbarr bakom mig?

Var är de där orden som skulle sätta
sig i mig, göra märken som banden
på en push up-bh?

Var är de där skuggorna som skulle bilda
ansikten på några jag aldrig sett
men som jag ändå skulle känna igen
för att jag levt nåt annat liv?



Var fan är alla?






Fri vers av frostyran
Läst 539 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-06-05 00:53



Bookmark and Share


  Agnes
Känner igen mig... skulle gå ut i skogen för att finna inspiration.. (ha! dra en annan historia istället :o/....)

Gillar upprepningen som förhöjer din \"vilsenhet\". Sköna formuleringar - som du i vanlig ordning behärskar till fulländning.
2007-06-08

  Mikael Lövkvist
Jag är djupt berörd av din text. Vill räcka ut en hand, och ge dig en kram. Dikten uttrycker en djup förtvivlan. En vacker skapelse om det här svåra.
2007-06-05

  Carlita
på ett personligt o gripande vis ställer du frågor om det mera i livet o för mig handlar texten om att det du har nu inte helt alltid räcker till.. den känslan kan onekligen infinna sig ibland, o här beskriver du den väl.. känner igen mig i dina ord, även om de som sagt är väldigt personliga - härligt!

gillar alkis-stycket... klockren läsning, tack vännen!
2007-06-05
  > Nästa text
< Föregående

frostyran
frostyran