Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ovan mark hette hans sång tror jag och det var så han såg ut när han spelade

hans stela fingrar reflekteras i pianoväggen
rör sig osmidigt upp ner för tangenterna
hårt slår han ner ett ackord som kanske inte stämmer helt
om allt skulle vara riktigt och perfekt
hans mun grimaserar när han koncentrerar sig
och hela kroppen spänner sig för att spela varenda ton

hon sitter brevid med sin vackra fiol i knät
för hon spelar fiol precis som alla andra
T Ö N T tänker hon och säger hon och fnissfniss
hon slänger sitt tunna hår och vänder bort huvudet
ser ut som om hon försöker hålla sig för skratt
ser ut som om hon ska explodera av skratt
vilken sekund som helst

det är okej för mig
hon kan bara explodera
sprida sina samhällespåverkade inälvor över konsertsalen
bara han kan fortsätta spela
bara hon kan sluta slänga med sitt tunna hår


jag sitter brevid henne med min vackra fiol i knät
för jag spelar fiol precis som henne, och alla andra
skräms av tanken att jag kanske är som hon
att kanske jag också skulle kunna skratta
explodera och snurra mina fula tarmar runt min egen hals
så att jag får mig själv att sluta skratta

omedvetet liksom
undermedvetet kanske






Fri vers av GalenGrönsaksGroda
Läst 478 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-05 17:10



Bookmark and Share


    crapcat
wow
jag tycker verkligen att det här är jättebra! Första stycket känns lite stelt i början men sen blir det jättebra. DU får med många ord och formuleringar som verkligen glittrar, ja, det är väldigt bra beskrivet alltihop...
slutet är verkligen bra, men jag vet inte riktigt, det är nåt jag inte riktigt gillar med näst sista stycket, sista raden. JAg vet inte om det är \"så att jag får mig själv att sluta skratta\" som inte stämmer helt, eller nåt...
I alla fall, jag får en riktig Corpse Bride-känsla av den här, och det är bra!
du är duktig!
2007-06-06

  andreawolf
detta låter kanske taskigt? men du har blivit så mycket bättre sedan senast jag läste en text av dig.
du använder faktiskt ännu bättre ord nu än vad du har gjort förut.
detta är underbart: lite sorgligt och komiskt och vackert på samma gång.

fortsätt såhär! <3
2007-06-06
  > Nästa text
< Föregående

GalenGrönsaksGroda
GalenGrönsaksGroda