Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vackra Docka

Du vackra gamla docka
märkt av barns lek.
Nu mera bortglömd
vuxna barns svek.
Nedstoppad i en låda
tills nya barns händer får råda.
Ditt hår blir kammat
du får nya kläder.
Körd i dockvagn i alla väder.
Du lyser upp och blir fin
får barns smycken plockade ur smyckeskrin.
Men än en gång små barn blir stora
din storhetstid du igen förlorar.
Du vackra docka märkt av tidens gång
ligger nu bortglömd på vinden i en kartong.
Aldrig mera barn som smeker ditt lena hår
armen är borta och bröstet fått ett sår.
Trasig och gömd
För alltid bortglömd.




Fri vers av Spir@
Läst 681 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-06-06 11:37



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Vad fint! Känner igen mig... men hade en stor teddybjörn som jag alltid bytte kläder på:)
2010-06-10

  dalida_bl
vackert!!! jag var en docka...*ler*
2008-11-12

    Tankar blir till ord
oj, så sant , känner mig träffad och sänder nu en tanke till mina dockor,
2008-05-03

  M i mm i
Ååh den var underbar ! ;D

Du beskrev det precis som det är , sanningen.
Det finns inga hemligheter med dockor, bara bortglömdhet.

Det var jättevackert skrivet ! <3
2008-01-25

    Trast
Varför kan det sorliga vara så vackert?
2008-01-02

    Solros
Nej så hemskt. Kom och tänka på alla mina gamla leksaker som ligger uppe på vinden. Får sådanna skuldkänslor...
2007-10-30

  Viktoria Olausson
Vacker
Påminner om Teddybjörnen Fredriksson!
Den låten älskar jag!!
*kraaam*
2007-10-28

    höstblomma
..vackert, påminner mig om när jag var fyra år och tappade bort min älsklingsdocka i en blomsteraffär ..många tårar!! Sen fick jag en ny..
2007-10-09

    Sony
Du har lyckats skriva om ett dött föremål på ett mycket levande sätt..jättebra!
2007-08-09

  SusanneStrömstedt
Intressant text gör att man vill läsa mera!
Detta är en sån text/Susanne
2007-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Spir@
Spir@