Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ett kommande kollage




Mannen

Förblindad

ty axet vippar aldrig mot höger
det motsätter sig vinden
och delar susen i två

Bakom ögat ligger solen i väntan
synen är skymd av åkerns
guldgula näring
och med handen sveper han lätt över
axen

De röda rubinerna tynger på hans ögonlock
Han torkar svettpärlorna med skjortärmen 

det kraftfullaste siden

 

 

Förblindad skär han mot vinden




Fri vers av Annika Gustafsson
Läst 304 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-07 21:04



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Ett spännande och komplext porträtt som känns äkta, tidlöst, och (i brist på bättre ord) mycket vist.
2007-07-03

  Bodil Sandberg
En härlig och målande bild av mannen!
2007-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Annika Gustafsson
Annika Gustafsson