Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyssna

 

Kärleken följer inga

givna regler

 

Finns ingen lag

som reglerar

hjärtats slag

 

Ej heller finns

någon egentlig logik

Men lyssna och du kan

höra symfonisk rytmik

 

samklingande 

 

Men hjärtat har

även något som

förnuftet saknar

 

Känsla

 

Lyssna  och följa

Försök inget för

hjärtat dölja

 

Du lurar bara dig själv

 

Instinkt och känsla

hänger ihop

Sammansatta med

snillrik knop

 

Gäller bara att lyssna 

 

 

 

 




Fri vers av nettizen
Läst 238 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-06-09 00:37



Bookmark and Share


  Thommy
Sanna ord vackert formulerat, fint.
2007-06-11

  aftermath
härliga klok-ord
att luta sig mot
känsla/förnuft krocken
kan inte nog belysas
2007-06-09

  Leif Furstedt
Vackert formulerat, det svåra, att lysna blir till en snillrik knop.
2007-06-09

  Micael Axelsson
Rytmiskt pulserande möter vi kärleksfulla insikter. Mellan själen och hjärtat ryms inga lögner - de genomskådar ens riktiga sanning, även om det är känslor man egentligen vill gömma och förtränga.

Logik och förnuft - kan vara raka motsater när det kommer kärlek.
Tur är det då att vi har poesi, som ej heller alltid är logiskt förnuftiga - men ack så känslosamt klargörande
2007-06-09

  issac.a.m
Så vackert...
2007-06-09
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen