Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Växtkraft

 

 

Sådde ett frö förra hösten

innan frosten kom

 

Glömde sedan bort den då vintersnön föll

och täckte marken med vita kristaller

 

När så vårsolen anlände

såg plötsligt att något hände

Små blad började spricka fram

och efter några veckor

öppnade första blomman sin famn

 

Efter det har plantan vuxit sig

stor och stark

Full av livsglädje och växtkraft

 

Precis som oss....

 

Du sådde ett frö

Väntade tålmodigt

Såg det växa

Och nu...

 

Nu kan vi njuta kärlekens

blomningskraft

och känna hur det bara

fortsätter att växa

sig allt starkare

närd av solen som skiner

på oss




Fri vers av nettizen
Läst 245 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-06-10 10:27



Bookmark and Share


  Thommy
Slående likheter mellan två vackra saker.
2007-06-11

  Nyfiken drömmare
Du skriver underbart om kärleken, det märks att du är kär! Ljuvligt!!!!
2007-06-10

    ej medlem längre
det vackra behöver tid och näring för att gro och bli fin.
vacker jämförelse och vacker bild...
2007-06-10

  Leif Furstedt
Fin jämförelse, livsglädje och växtkraft i ett...
2007-06-10

    Bim
Skönt att läsa något så fint,-tack!Hälsn.Bim
2007-06-10

  aftermath
härligt vackra intentioner
tillförsikt
kärlek
2007-06-10

    EllenCalmira
ryser
2007-06-10
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen