Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farlig sommar

Och så sitter man här, ser ut genom det öppna fönstret
Det blåser lite sådär
Som en sval bris
Jag får lust att gå ut, men orkar inte
Brisen lockar genom fönstret, drar mig till sig
Jag andas in doften
Doften av frihet

Fåglarna kvittrar vackert
De sjunger den vanliga melodin med den vanliga texten
\"Kom. Kom ut till oss\"
De sjunger den om och om igen
Det låter nästan som melodin som alltid fastnar på huvudet sedan jag var liten.
Den vanliga dagen med den vanliga brisen känns plötsligt ovanligt härlig
Kalla mig drogad och ge mig en örfil, men det känns som om brisen och fågelsången är ämnad till mig och bara till mig
Vinden nynnar, fåglarna sjunger och solen lockar
Benen blir fulla med spring, längtar ut till sommarvärmen
Jag stänger ögonen för solen, letar mig till fönsterkarmen och hoppar upp
Jag öppnar ögonen igen och sträcker ut armarna
Vinden tar tag i mig och drar ut mig
Den får mig att dansa med den till fåglarnas sång
Vinden kysser mig på kinden
Mjukt, med lätthet
Jag dansar och andas in doften av gräs
Benen flänger hur de vill
Överkroppen bara hänger med
Jag nynnar till fåglarnas melodi
Den vanliga texten ljuder nu annorlunda
\"Nu är du i fällan\"
Jag spärrar upp ögonen
Utan förvarning blir allt mörkt och jag känner att jag faller
Djupt ner
Länge, länge
Jag stänger ögonen
Och öppnar dom aldrig igen




Prosa (Novell) av Caprice <3,
Läst 440 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-10 19:50



Bookmark and Share


    Noyle
Ojojoj, underbart bra. :) Slutet var lite hastigt.. Men jag älskar \"Kalla mig drogad och ge mig en örfil\". XD
2007-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Caprice <3,