Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En bön för min nära


OM NATTEN

Om natten
tyd vad stjärnor viskar,
led min nära rätt.
Eller ge mig svaren
eller kartan.

Hon balanserar
med förbundna ögon
på kanterna intill stupen.
Så vacker.
Så bortdrogad och försupen
med den lena snaran
så tätt intill
den tunna strupen.

Så mycket möjligheter,
så många drömmar,
så stark vilja,
så skarpt intellekt,
så gott hjärta.
Så mycket smärta
att lust att leva blivit släckt.

Med förbundna ögon
bär hon stolt
sin igelkottedräkt.

Med förbundna ögon.
Jag ber.
Led min nära rätt.




Fri vers av enna
Läst 966 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2007-06-11 01:28



Bookmark and Share


  amber
Du är grymt bra.
2010-07-18

    FinnRaggarn
OTROLIGT .
2009-02-15

  MeAmmie VIP
Det blev ett bokmärke på studs! Denna ska jag ta in i mitt hjärta(: Underbara ord med både djup och hopp!
2008-12-04

  Miss Mod
Vad otroligt vackert "led min kära rätt" Tack.
2008-12-01

  Ulf Lagerholm
en innerligt vacker text, som förtjänar allt ljus den förmår dricka
2008-11-27

  JLindh
Så vacker men dyster i nattens mörker.
En tår faller på min kind så öm för dig
2008-11-25

  Fredrik Stillesjö
Hej enna!

Ett rop på hjälp, i natten. Amen tänkte jag på slutet. Hälsar Fredrik
2008-11-11

  Quasimodo
Sökande i vilsevandringar i livets kringelkrokar i en vemodig ton men i undertoner med mycket livsvilja och lust !!!
2008-06-17

  sunflower
Vacker som hemsk
Skildringen mellan ska eller inte känns äkta.
Jag leder dig hem
2008-01-22

  blåljus
vacker, hemsk och hoppfull på samma gång. blev mkt berörd! =)
2007-06-11
  > Nästa text
< Föregående

enna