Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kan tipsa om Google... ett fantastiskt redskap för att samla information


ADHD-blablablabla eller nåt


Funderar.........

 

Vet ni egentligen VARFÖR

diagnosbenämningen MBD

togs bort???

 

För att forskarna upptäckte

att ADHD och DAMP

inte är någon hjärnskada

 

Bara något så enkelt som att hjärnan producerar

lite för lite Dopamin

vilket leder till att hjärnan konstant

är trött

Alla känner väl igen att man lätt tappar

koncentrationen och tålamodet

om man är trött?

För att kompensera detta går hjärnan

på högvarv för att hålla sig vaken

Det vill säga .... man blir hyperaktiv

 

Mirakelmedicinen som alla nervösa

svenskar skriker "KNARK" över.....

Den balanserar upp dopamin-nivån

vilket gör att den med ADHD fungerar

som vem som helst

Alls ej såna doser att vanliga dödliga

ens skulle känna nån effekt av den

och inte orsakar den autism heller

Det tillhör den svenska skrämselpropagandan

för att stävja nytänkandet

 

De sa ju på 70-talet att MBD var en hjärnskada

så då måste det ju vara så!

Eller hur?

Att tänka sig att forskarna kanske blivit

klokare under denna 30-års period är väl

inte möjligt......

 

Visste ni förresten också att de med

ADHD oftast är intelligentare än

genomsnittsbefolkningen?

Men ... det är ju klart.....

det går nog inte för då är de

inte Lagom längre

 

Och lagom var ju bäst

Eller?

 


Bara sådär lite i förbigående....

;)




Övriga genrer av nettizen
Läst 385 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-06-12 11:26



Bookmark and Share


    sunnanvind
Väldigt bra text...upplysande inte minst!
2007-06-13

  aftermath
kunskap främjar
information och åter information
till de fördomsfulla
2007-06-12

  Havsjungfrun
har en bror med adhd/asperger..kanske va det därför jag drogs till rubriken ..bra skrivet faktiskt!
2007-06-12

  Nikolai Jungsin VIP
Jupp så sant och inge fel med det;)
Är nog med avundsjuka som gör att folk använder såna \"labels\"..
2007-06-12

  Sanningsägaren VIP
Bra! Behövs uppmärksammas!
Läs gärna min artikel i samma ämne och massa andra som återfinns här.

http://www.sourze.se/default.asp?itemId=10437764

http://www.janssen-cilag.se/bgdisplay.jhtml?itemname=c_06_concerta_mediabevakning

/Åsa

2007-06-12

  * Ammi *
Jag tycker inte att det bara är så där i förbigående, det är en bra text, eftersom jag känner till några med denna diagnos så undrar jag varför vissa av dem stampar kvar som de gjort i många år. Medicin är inte att förringa, det där med intelligens tror jag faktiskt också är rätt.

Tänkvärda ord!
2007-06-12

  glittertindra
mm det som är etiskt korrekt idag är inkorrekt imorgon... det gäller att ha ett öppet sinne och en vilja att förstå... annars går det inte... tycka mindre och lyssna mer...
2007-06-12
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen