Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rädd

 

Hon var rädd Det yttrade hon

ofta och gjorde hon inte det

kunde man lika väl läsa det i

hennes ögon När man frågade

för vad erkände hon att hon

inte kunde sätta fingret på det

Samtidigt var hon lycklig Hon

hade skymtat sitt mål Inte uppfyllt

det ännu men var på väg Det

gällde att hitta det först fånga

smeka kyssa det varsamt Och

hon hade sökt länge Ja kanske

på fel ställen det erkände hon

men helt plötsligt oväntat och

efterlängtat såg hon klart Vad

hon skulle göra nu hade hon

ingen aning om Rätt som det

var kunde denna självklara

säkerhet bara ryckas ifrån henne

igen Det hade hänt förut Precis

som om någon hade gläntat på

en dörr och sedan omsorgsfullt

stängt den igen Hon hade lärt sig

att inte lita på någon Nu litade

hon inte ens längre på sig själv

Så ja hon var rädd Men för vad

Nej det visste hon inte

 

 

 




Fri vers av Nettan
Läst 907 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-06-13 22:47



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Den här får mig att tänka på Gertrude Stein, kanske även på Alice B. Toklas, Steins väninna, stilen är väldigt hmmm
jo, jag tror jag är beredd att tycka om det här
2008-04-29

  Anna Nickolausson
verkligheten bygger upp en rädsla men det kan vara bra att vara rädd också för man är inte tillräkligt försiktig annars och det kan i vissa lägen behövas
2007-06-14

  © anakreon VIP
Rädslan är en del av livet och positiv i den meningen att den ofta leder till förändring. Om man inte blir slav under den utan söker och finner dess grunder kan den leda till mycket gott.
Vacker skrivning som inbringar applåd!
2007-06-14

  Fredrik P. VIP
prosapoetiskt intressant
om rädslans vånda och
stängda dörrar...Bra!
2007-06-13

  Carlita
finfångat, du får mig att gilla henne o det är lätt att känna igen sig i dessa ord
2007-06-13

  issac.a.m
Spännande dikt ...spännande läsning
2007-06-13

  Söder
Rädslan. Den kan verkligen ställa till det. Hon borde söka dess orsaker. Mycket bra skrivet.
2007-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Nettan
Nettan