Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spelregler

Varaktigt
Långsamt vridande
Kring en axel gjord av självgoda tankar
Över en stekande het eld..
I färger urblekta av urkrafters vansinnesdans
Ofattbara i ett spektrum man inte kan nå med synen i behåll
Vrids jag medan varven räknas till mina pulsslag
Ljuden flyter ihop och åter dras isär likt ekon utan genklang

Orden rinner ur mig
Likt blodsdroppar
Uppslitna ur mina vener av gryma klor
Utan misskund
Utan känslokyla
Utan rädsla
Naket
Bart

Passionen slukar dropparna ett ögonblick innan de kan nå elden
Innan elden kan smaka och släcka tomrummets törst
Med en obefläckad tunga.. inget kan lämna spår i det spårlösa jungfrulandskapet bortom synfältet

Eldslandet sträcker sig bortom händelsehorisonten
Nere i själens mest svarta hål
Där ingen återvändå borde finnas

En resa dit är det sista jag borde göra
Men reser dit gör jag när jag minst anar
Spelreglerna är satta ur spel
Orden bygger nya
Orden sliter itu de gamla

Okontrollerbart
Oväntat
Osorterat
Hett
Längtande
Provocerande

Utan misskund
Utan nåd
Skapandekraften kräver sin tribut

Att försöka hjälper föga
Att förstå kan vara möjligt

Men viktigast är ändå
När jag tror att jag inget mer kan säga
Nog finner jag mer ändå
Mer skapar jag
oförutsett
Inspirationen i så många former
Så många plan
Som en gigantiskt antenn
Inställd på en främmande planet
Insupandes alla intryck
Berusad av otaliga möjligheter

Spelreglerna är satta ur spel
Och fan vad jag njuter av att det är så





Fri vers av Nikolai Jungsin VIP
Läst 716 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-16 00:15



Bookmark and Share


  Anna Nickolausson
kan ju vara bra ibland det med
2007-06-17

  Dilsewat
Mycket fina, intelligenta metaforer!
2007-06-16

  nettizen
Ja, visst är det härligt när inspirationen bara blommar upp och orden bara sprutar ur pennan (fingrarna)..... :)
Det väger upp alla de dagar man tycker att man inte får nåt skrivet alls. *ler*
2007-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP