Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vara

Varför är en resas slut
en annan resas början?
Distinktioner dör ut
om slutet är begynnan-
det är en gordisk knut.

Realisera, lös upp.
Knyt inte hårdare.
Men jag är en tupp
som galer vidare
och skådar allt under lupp.

Predestinerad?
Knyt mig trängre.
Resignerad?
Knyt mig trängre.
Nyanserad?

Vasst och skarpt,
sa en man likt en örn.
Bränner för varmt?
Som rosens törn,
trycker in i hjärtats karm.

Mysterierna lever än,
detta är livets mysterium.
Ge dig åt en vän,
reservera åt dig ett rum.
Följ och gå hän!




Fri vers av David Larsson
Läst 414 gånger
Publicerad 2007-06-17 12:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

David Larsson