Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
18/6 -07 var hans begravning, men jag lovar, minnet begravs aldrig...


En morfar jag aldrig haft

 

Han var aldrig min
men den jag hade ändå
Tog mig med värme in
i ett hjärta som nu slutat slå

Han sa inte mycket med ord
en nick ett leende jag kände
Tog mig på allvar och han förstod
hur livet levts när vinden vände

Han blev ganska gammal i år
men ännu mer i hur han varit
Tog jag bara ett av hans gråa hår
fanns däri att skriva om hur han farit

Han var kors och tvärs över denna sfär
ändå trivdes han bäst i skogens stilla ro
Tog jag lärdom av något vore det det där
att hur han än levde var det alltid ett hjärtebo

Han kan berättas mycket om i långa tider
fast hans sista sida tycks vara färdigskriven
Tog jag och mindes vore det ej det att jag lider
utan med värme och skimmer minneståren är driven

 



 




Bunden vers (Rim) av [ShadowWalker]
Läst 971 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-06-17 23:23



Bookmark and Share


    Elie
Första stycket är rent ut sagt magiskt, i en i övrigt underbar dikt fylld av starka känslor. en otroligt vacker beskrivning av en fin och värdefull människa.

Jag tycker också,som någon tidigare också skrivit, att din dikt påminner lite om filmen \"Kan du vissla Johanna\", som också vackert speglar det där med morfarn som man aldrig haft, medans du speglar detsamma med starka, känslosamma ord.

Detta var helt enkelt underbart, och otroligt bra! Toppen.
2007-11-07

  ia VIP
du har med mjuka ord och inlevelse bjudit in oss till något som få lyckas med. En innerlig och ärlig känsla i ord och känsla.
Du har fått med rim, med ett flyt som gör det mer intressant att läsa.
Du får mig som läsare att rysa och känna det du känner.
Du inte bara skriver utan du ÄR, det ger en nerv genom allt.
Tack för att du delar med dig.
Beklagar även sorgen, men minnen kan någon aldrig ta ifrån dig.
2007-07-10

  joaols
\"Han var aldrig min
men den jag hade ändå
Tog mig med värme in
i ett hjärta som nu slutat slå\"

Jag nästan rös när jag läste det... Man känner en saknad. Fina rim också.
2007-06-30

  sockerspöket
Jag beklagar sorgen.. hoppas sommarsolen värmer hjärtat ditt!

Väldigt vackert skriven och mycket berörande.
2007-06-21

  Sländan
Väldigt vackert skrivet! Han skulle ha blivit stolt!
2007-06-19
  > Nästa text
< Föregående

[ShadowWalker]
[ShadowWalker]