Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tid

 

Han väntade

inte på att hon skulle dö i tid

för tid hade hon aldrig hållit förut

nej han väntade på att se henne

åldras förfalla våndas

över hans nästa drag

 

Hon väntade

inte för att hon inte ville leva med någon annan

nej hon väntade snarare

för att se hur mycket

förödmjukelse han stod ut med

vid nästa slag

 

Han kunde inte säga när kärleken

förbytts mot hat

attraktion mot obsession

bara att han fortfarande var fascinerad

av denna kvinna

 

Hon undrade ofta

hur lång deras tid tillsammans skulle bli

dagdrömde om vad hon skulle genomföra då

de äntligen brutit sig ut

 

De väntade

men av helt olika anledning

att krama ur

den sista droppen

liv




Fri vers av Nettan
Läst 982 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-06-18 20:49



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
lysande poesi om när
separationsångesten
förtvinar det mänskliga.
2007-06-22

  Mangal VIP
En gastkramande thriller i slow motion. Kanon!
2007-06-20

  Sanchez VIP
spänt läge...
det kokar under ytan och orden är som bisting

time is on our side, kanske

det får väl tiden själv säga när man kramat färdigt de sista dropparna med liv

du beskriver ett osunt förhållande på ett bra sätt
2007-06-20

  Catrin
Det är en otroligt stark skildring om ett förhållande som båda vet är dömt att misslyckas och allt handlar bara om att vänta ut varandra, vem blir det som lämnar till slut, vem skall bära ansvaret för separationens upplösning, ingen vågar... detta berättar du och berör mig speciellt.
2007-06-18

  Ummm~oh~yeah
Den här var väldigt bra.. melankolisk och dyster, men ack så bra..
2007-06-18

    Mattias Karlsson
hey, stora glasögon är bra:)
2007-06-18

    Mimmi17
En mycket bra skildring av en relation på väg utför...Särskilt den sista strofen berörde mig...att krama ur den sista droppen av liv...
2007-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Nettan
Nettan