Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åtta till fem konturer

Kostym
dräkt
av känslomässig immunitet
tyst diplomati
ett svärd att levande dö vid

Likriktade dagar
viskas fram bakom ryggen
genom avundets ändlösa korridorer
slipsar av kluvna ormtungor
spottar gift omkring
fräser och ringlar iväg
till skvallerormarnas fikagrop

Och de lik som ej tål
djungeln
sparkas in
på AMS
för att kremeras
och gå upp i rök
i statistiken




Fri vers (Fri form) av Död Mans Hand
Läst 533 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-06-23 16:37



Bookmark and Share


  Svartochvitt
Du är bra, så är det bara. Du har något speciellt i dina dikter som jag gillar, sjukt bra!
2007-09-09

  KonstigaKatter
Jätte bra dikt. Kan inte skriva än en kommentar.
2007-07-01

  danshäxan
Hej!
Den här är skitbra... alldeles glad av att läsa sådan kvalitet...
se mina kommentarer inom parentes. / danshäxan

Åtta till fem konturer (talande titel... fattade den först efter
genomläsning.... bra!)


Kostym (man)
dräkt (kvinna- samma sak)
av känslomässig immunitet (ja den är en rustning)
tyst diplomati
är ändå ett svärd
att levande dö vid (japp.... snygg liknelse.. levande dö)

Likriktade dagar
viskas fram bakom ryggen (visar att inget nytt eller viktigt ändå)
genom avundets ändlösa korridorer (viskas fram som om det)
slipsar av kluvna ormtungor (vore livet) (byråkrater! :-()
spottar gift omkring
fräser till, ringlar iväg
och skallrar ( bra och strakt bildspråk.... bra med tre
raders uppdelning)


som tomma bägare gör

Och de lik som ej tål (ryggade på ordet lik men det ska ses
djungeln (som en komplimang)
sparkas in
på AMS
för att kremeras (bra verklighetsanknytning... med kremering)
och gå upp i rök
i statistiken (vilken snygg avslutning -
stark känsla men intellektuell som
sjutton. )
2007-06-24

  Nina V A
åtta till fem konturer av vardagen, det väser och fräser om dina ord som så väl sammanfattar \"du ser ut som en hel karriär under ögonen\" likriktade dagar och försvinnandet i ständigt uppdaterad statistik, du skriver intressant, gillar!
2007-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Död  Mans  Hand
Död Mans Hand