Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Därför firar jag inte midsommar.......för många trasiga minnen


De glömda barnen

 

 

I midsommarens

blomstrande skepnad

Mången drink skall avnjutas

och snapsen svepas

 

Önskar bara att man 

innan man börjar gasa

Kunde skänka en liten tanke

till alla barn här i Sverige

som kommer tillbringa kvällen

i fasa

 

Känna hur tillvaron deras rasar

i samma takt som benen i deras

mammas kropp krasar

 

Tänk på de tårar som kommer spillas

under tiden ni runt midsommarstången

drillas

 

Det är aldrig fel att tänka på de

som är fattiga i världen

Men glöm inte det  som sker

i de svenska hemmen

i den så kallade välfärden

 

Skänk en tanke till våra trasiga barn

Innan ni låter snapsen gå genom

traditionsenlig kvarn 

 

Det är allt jag ber

Tänk på dem

ni inte ser 




Fri vers av nettizen
Läst 266 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-06-21 14:49



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Du skriver mer än bra, du har mer att säga än vad de flesta anar, må du en dag lägga mardrömmarna på historiens soptipp och finna glädjen i drömmarna en dag. Du berör oss alla med dina ord som vi alla får ta del av, var rädd om dig och dina nära och kära.
2007-06-21

    Donna
...klokord...denna högtid som firas för ljuset och sommaren, i allra högsta grad alla barns glädjetid...om de får vara trygga...god omtanke i denna text...byt fasa mot glittrande tillit...
2007-06-21

    ej medlem längre
Tänkvärd text och jag hoppas att alla föräldrar tar sitt föräldra ansvar och skippar snapsen!
2007-06-21

    Lindizz
mycket tänkvärd och fin text...kram
2007-06-21

  katt.inc
Fint skrivet och tankvärt.
2007-06-21

  Nyfiken drömmare
Nu ryser jag... det är verkligen lätt att glömma bort alla små själar här hemma. Så många barn som väntar med fasa på ett par lediga dagar. Applåd!
2007-06-21

  Leif Furstedt
Tänkvärda ord...
2007-06-21

  Nikolai Jungsin VIP
Ger en tröstande kram
Ja.. för många far illa på dessa \"STORHELGER\"..
Då många människor beter sig som lågast..
*applåd*
2007-06-21
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen