http://www.poeter.se/exhibition_pic.php?" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stig 'Morfar' Dahlström
4 oktober 1915  -  25 juni 2007

För alltid älskad och saknad

 

http://www.poeter.se/exhibition_pic.php?


Älskade morfar

 

Min älskade lilla morfar
var du verkligen tvungen att gå
jag önskar att du stannat här på jorden
att vi lite mer tid med dig kunnat få

Men idag du så sakta somnade in
och åkte till himlens underbara land
där mormor ännu väntade på dig
så ta varsamt hennes utsträckta  hand

Hon har saknat och väntat så länge
men nu finns det inget som skiljer er åt
i himlen är man tillsammans för evigt
där finns inget som är kämpigt eller svårt

Morfar, det finns så mycket jag kan säga
men det viktigaste är att jag älskar dig
och det kommer jag alltid att göra
du betyder så mycket för mig

För Stig Dahlström var och förblir en underbar man
som stolt spatserade med sin raka rygg
och var alltid lika glad och vänlig
i famnen din kände man sig alltid trygg

Du har gått igenom så mycket i ditt liv
du hade din alldeles egna affär
och fyra barn har du gett till världen
av din kämparglöd vi för alltid oss lär

När mormor blev sjuk var det du som ställde upp
och du fanns vid hennes sida år efter år
när jag tänker på allt du gått igenom
rinner det längst min kind en liten tår

Nu vet jag att du och mormor är himlens vackraste änglar
där inget finnare finns
ni svävar där tillsammans
och jag är bara en av dem som er alltid minns

Jag vet att ni tittar ner på oss varenda dag
och inget blir bättre om gråt är det ni ser
nej vi måste tänka på de lyckliga stunder vi fick med er
för visst vill ni se dom ni älskar när dom ler

När mina dagar är slut finns det en sak jag önskar
att det är du som står där med din utsträckta hand
och att du ler och välkomnar mig
till ditt och himlens eviga land




Fri vers av Elie
Läst 854 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-06-25 17:18



Bookmark and Share

  Freeman
Oj...så otroligt underbara ord.....rim....känslor....älskar din dikt!

Du kan vara säker på att dina ord når ända in i himlen där din morfar sitter och ler och tänker på dig. <3
2007-07-03

  Mangal VIP
Varmt, ömt och tårfyllt!
2007-06-29

    Fantasioffer
tänker på min vän som avled för några år sen. Sorg är minst sagt jobbigt. Väldigt vackert förklarat
2007-06-27

  Sanchez
må han vila i frid
2007-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Elie