Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när jag var liten var allting vackert

när jag var liten trodde jag att alla himlens moln blåstes ut av den stora industriskorstenen
jag trodde att de formades till figurer av vinden

när jag var liten trodde jag att nyckelpigan var lika många år som den hade prickar
jag trodde att pappa nyckelpiga målade dit en ny varje födelsedag

när jag var liten trodde jag att solen varje natt klättrade ned till trädgårdslandet
jag trodde att den i smyg målade alla jordgubbar röda

när jag var liten trodde jag att tusenfotingen hade tusen ben
jag trodde att den behövde köpa tusen nya skor till vintern

när jag var liten trodde jag att en stjärna som föll hamnade i havet
jag trodde att alla de fallna stjärnorna guppade på den glittrande ytan

sedan lärde man mig att det inte var så.




Fri vers av kaprifol
Läst 928 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2007-06-27 14:51



Bookmark and Share


  Eléa
Det tror jag fortfarande... :)
Fin
2007-10-10

    Noyle
*red. val*
2007-10-09

    Nudelslabb
goshi...
det är synd att världen inte ser ut så, väldigt synd.
var tog glädjen vägen? liksom

känn dig bokmärkt
2007-10-08

    White as a star
Aj, det gör ont att bli vuxen...
2007-09-16

    Fantasioffer
magiska ord du har, texten är förtrollande!
2007-06-27

    Noyle
JO! Det måste vara så, för jag ser det klart i mitt huvud.
Bokmärker, den här var verkligen superbra, en av de bästa på länge.
Jag vet att jag inte kan ge dig någon stjärna, men du kan få en av mig.. en osynlig.
2007-06-27

  "Silver" VIP
Härligt framförd text om allt det där man tror som barn! Jag trodde att kärnorna i tomater var vitaminer. :)
2007-06-27
  > Nästa text
< Föregående

kaprifol