Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÖGA FÖR ÖGA,TAND FÖR TAND

ÖGA FÖR ÖGA,TAND FÖR TAND

Vad finns kvar när allt har vittrat sönder på jorden
Då är det viktigt att man har läst de betydelsefulla orden
Kan vi någonsin förstå den oro som finns i alla länder
Vi borde räcka ut en hand och fatta dess händer

Som molnen på vår himmel och som vindarna bär
Att vara människa är inte lätt, det är något som tär
Den oförsonligheten som växer för varje dag på vår planet
Är en skörd av girighet och makt och fullkomlighet

Du människa har ett val att kunna avstyra dessa ideologier
med en gång
För tro inte att det räcker att du ger dessa ett stort blomsterfång
Tankar måste ändras för de kan vara livsfarliga ibland
För många utläser det här, öga för öga, tand för tand

Vad finns kvar när allt har vittrat sönder i vår själ
När trasigheten iklär sig sin fina mantel, så vill den inte oss
alls väl
I förklädnad finns denna onda makt som snart tar över
Låt kärleken flöda över sina bräddar, för det är det vi behöver


Mr GRapenskog







Fri vers av Mr G
Läst 612 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-27 18:53



Bookmark and Share


    Tore Eriksson
Bra uppslag, väl fungerande, okrystade rim! Men jag saknar rytm och koncentration.

Raden \"När trasigheten iklär sig på sig sin mantel, den vill oss
inte väl\" har varken flyt, språklig korrekthet eller riktig udd (som jag kan förstå i alla fall).

Jobba lite mer med texten, skapa en rytmisk versfot och förtäta dikten något. Den har potential att bli riktigt bra!
2007-06-27

    Geerpop
Visst är tanken mycker farlig om den används på fel sätt
En tankeväckande dikt
bra

Geerpop
2007-06-27

    Josse G
En viktig dikt och lysande som vanligt
Applåder

JossG
2007-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G