Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
på dig


Nu har jag tröttnat


Nu har jag skrivit om kärlek,
om hat, om eld och sorg.

Jag har skrivit om såpbubblor,
om brunnar och om önskningar
sånna där fåniga önskningar
like, "A dream is a wish your heart makes".



Jodu,
jag har varit med om det mesta
fast jag inte har levt
så länge ändå

och jag har läst
det mesta


och nu är det svårt
att hitta ett ämne
ett som liksom lyser i kanterna
ett som doftar nytt
och som gör att det bubblar försiktigt i magen

ett ämne
man faktiskt kan skriva något om



jag börjar bli jävligt trött
på sånna dikter
som känns så återanvända

sånna,
som slutar med

dig




Fri vers av Noyle
Läst 792 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-06-27 20:27



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Nice twist. Gillade massvis.
2008-07-02

    nu
uppskattar DIG
2007-10-16

    Nicklas VIP
Man kan ha många erfarenheter, trots en ung ålder. Man kan ha sätt kärlekens början, hur den växer, sedan vissnar och dör.

Men faktum kvarstår, kärleken är det bästa i livet. Dock så finner man inte alltid den rätta på en gång.

Bra skrivet, igenkännande.
2007-06-27

  Sofiapoema
Jätte bra dikt! Om detta inte är ett ämne som får det att bubbla i magen så vet jag inte vad. Tycker mycket om stycke nr. 5. Man känner igen sig väldigt mycket igenom hela. Bra!
2007-06-27

    Fantasioffer
detta känns igen, så mycket. Hur man än gör skriver man om samma person.. fast man inte vill. GIllar biten \"Jodu,
jag har varit med om det mesta
fast jag inte har levt
\"

:)
2007-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Noyle