Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är aldrig svårt att älska och det är ofta de små sakerna som skänker mest glädje...


Jag önskar att jag hade pussat dig på flinten...

Jag har sett kort på dig
från den tiden då du var ung

så jag vet

att du inte varit
gråhårig
och
flint
hela ditt liv

Men hela mitt...
iallafall vad jag kan minnas.

Vi hade en lek...
Du brukade säga
att jag var precis som dig
när du var ung

och

att jag antagligen skulle bli
precis som dig när jag blev gammal

Jag brukade le åt dig
pussa dig på flinten
och säga
Inte precis får vi hoppas

Om jag blundar
kan jag fortfarande känna
din doft
och
hur de små mjuka fjunen
på din hjässa
kittlade mot mina läppar.

Jag önskar att jag hade vetat
att det var sista gången
vi sågs

Önskar jag hade fått tacka
för all glädje
du gett mig

Önskar jag hade fått sagt
hur mycket
jag älskade dig

Men mest av allt

Jag önskar att jag
en sista gång

hade fått pussat dig
på flinten





Övriga genrer av Jorska
Läst 799 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2007-06-28 12:27



Bookmark and Share


  brison
Inte "bara ord" för mig.
2009-08-05

  Sturesdotter
*ryser*

förmedla kan du så det rör inom mitt allra innersta!
2009-05-16

  Ronny Berk
så finstämt om flergenerationsövergripande längtan och saknad...
2008-10-07

  Statistiska Centralbyrån
så enkel och rak, så kärleksfull! jag blir rörd när jag läser den.
2008-01-26

  Jannike
Så vackert.. får känslor att välla upp inom mig när jag känner igen den där känslan, att få säga hejdå, ge en sista puss, en kram.. få hålla en varm hand igen innan den blir kall... Bra skrivet
2007-07-21

  -Ulla Tilemo- VIP
Ömsint och kärleksfullt skildrat!
2007-07-21

  Lejonhjärtas poesi
En underbar kärleksförklaring som ger ord till längtan och din värme den känns.
2007-07-21

  Eline.P
Varmt och vemodigt. En innerlig kärleksdikt som ger oss alla en påminnelse som vi ibland kan behöva, att älska medan tid finns.
2007-07-16

  mia.här å nu
en fantastisk vacker hyllning
till någon du håller kär
2007-07-16

  enkel
... as sweet as can be ... as herself, I\'m sure ...
2007-06-28

  Nina V A
En underbar värme och kärlek, NÄRHET, du beskriver och låter oss få ta del av, man blir mjukt lycklig inuti och ler runt jordens ekvator!
2007-06-28

  Nicklasb
Vilken saknad!! Fantastisk dikt och jag avundas dig på sätt och vis att du har en sån hågkomst trots allt. jag har inga sådana minnen från min barndom.
2007-06-28

  Albert
är så glad att jag hittat dina dikter!
om du bara visste!

(ja nu vet du)
2007-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Jorska
Jorska