Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Gammal kärlek rostar aldrig". Vart i hela friden kom det ordspråket ifrån?




Kylig känsla - senryu

 

 

OGENOMTRÄNGLIG

MED ETT SKINANDE YTTRE

ETT ROSTFRITT HJÄRTA




Bunden vers (Haiku) av Agnes
Läst 622 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-06-29 19:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Absolut träffsäkert!
2007-07-14

    Noyle
Det här blev en riktigt \"Åååh!\"dikt. Väldigt väldigt fin!
2007-07-05

  Gawain VIP
Till varje detalj en fenomenalt välförfattad liten sak. Full av kraft, mening och budskap.
Den som utrustats med ett dylikt hjärta torde sakna alla former av verklig känsla. Att rosta är ju i slut och enda en helt naturlig och sund konsekvens av att vara levande.

Kuriosa i ämnet:
För övrigt är rost en tidig och ännu mycket effektiv form av härdning av järngrundade metaller, mot just rost. Man låter helt enkelt materialet korrogera för att sedan polera den angripna ytan varpå en mycket hård och motståndskraftig behandling uppnås. Både mot åldersförfall/söndring, ärjangrepp och yttre åverkan i övrigt. Så var det med det.

Bra text, mycket bra!
2007-07-02

  Bodil Sandberg VIP
Jomen visst kan gammal kärlek rosta - ja det tror iallafall jag - tycker du har fått till en exakt kylig känsla ...för just hur det kan kännas i det ögonblicket!!!
2007-07-01

  [ShadowWalker]
Hamnar direkt i bokmärksmappen \"Haiku Haven\" hos mig...

Smart genomtänkt flerbottnad text.

textfärgen hjälper absolut till för den där sista slutgiltiga touchen.

Briliant i sin enkelhet.

Tack!
2007-07-01

  K*
hm.

känns som en grej jag skulle kunna diskutera
länge, detta!
om alternativet är ett sönderrostat, håligt, trasigt hjärta ... ? är det bättre? är det trasiga hjärtan vi föredrar?
:D
men jag menar inte att jag inte förstår din tankegång här. absolut inte. ett hjärta av stål känns automatiskt rent obehagligt!

men de få JAG har älskat, den kärleken har inte \'rostat\' - den faller bara i glömska ibland ...

:)
2007-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Agnes
Agnes