Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gamla människor är inte gulliga alls

 

Läste i tidningen

om honom , 95 och om henne, 92

Så rara tillsammans

Men ni förstår - så är det inte:

Gamla människor är inte alls gulliga

Dom är inte gulliga alls

 

Gamla människor hör inte vad man säger

och dom lyssnar inte när man vill berätta något

 

Gamla människor skriver inköpslistor

och blir väldigt upprörda
när dom får Lätt&lagom i stället för Lätta

 

Gamla människor sitter och tittar på klockan och väntar

och blir sura när hemtjänsten är en kvart försenad

 

Gamla människor sitter påklädda och klara

flera timmar innan dom ska åka iväg

 

Gamla människor vill inte klä på sig alls

och definitivt inte åka någonstans

 

Gamla människor minns inte vad dom ätit till lunch

men kan berätta i detalj om sin första skoldag

(fast det är lite gulligt)

 

Gamla människor ringer halv 8 på söndag morgon

om något som kunde ha väntat till eftermiddan

(inte så gulligt)

 

 

Gammal människa väcker annan gammal människa

som fräser: gå bort - jag mår dåligt

men när annan gammal människa vill göra gott igen

blir hon bortstött

 

Gamla människor talar förbi varandra

Gamla människor stänger sina öron och ögon för varandra

(men om sanningen ska fram - så gjorde unga människor likadant)

 

Gamla människor undrar: vad gör den där gamla människan här?

Gamla människor kan inte leva med varandra

Gamla människor kan inte leva utan varandra




Fri vers av Aloisia VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-02 11:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP