Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett halvår efter min mans död, skrev jag en insändare i vår dagstidning. Utifrån innehållet i den, skrev jag en dikt......


Perspektivförskjutning

Finns det liv
finns det hopp
och när livet inte
längre finns?
Inget liv
inget hopp
Hopplöshet

Sorgen har så
många ansikten
ibland hånskrattar
ensamhetens öken
åt mig
men jag försvarar
mig med att
det finns de
som inte kan
som inte förmår
sörja alls
eller ännu värre
Inte har någon
att sörja

Sorgen kräver
respekt
är en enskild
angelägenhet
Tar tid
Goda råd
sagda av välvilja
kan dock
göra illa
Det lilla ordet
eller nicken i
samförstånd
gör mer
än gott

Det som var
viktigt är
det inte längre
och det jag
aldrig förut
såg kan nu
stå i fokus
Perspektiven
förändras av
mina erfarenheter
Det stora i
det lilla och
det lilla i det
stora





Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 239 gånger
Publicerad 2007-07-02 14:43



Bookmark and Share


  Hans Christian
Återigen ett väldigt bra slut.
2009-01-26
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP