Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Befann mig en vecka på ett kloster. Frid har nu fått ett namn hos mig.


Klosterpoesi

Livet slingrar sig fram, som bäckens porrlande famn.

Tyst,
fridfullt

och dynamiskt.

Mossiga stenar har här sitt bo.
Tysta, tysta, skriker, vrålar de ut sin sång.

Träden brinner och viskar till världen tyst sin vaggvisa.
Upptäck livet med en fågelsång, du lilla som i bäcken vadar.

Solsten, du som reflekterar skönhet, nöter in den i mitt synfält
och slår omkull.

Ser du hur björkarna tysta står men i famn tar livets skådespel?

Att bläcket i denna stund hör bäckens sång.
Som de båda flödar och hälsar natten välkommen.





Nu en syster bäcken finna.
Hon hälsar och ler för att sedan försvinna.




Övriga genrer av Moonwater
Läst 387 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-02 21:11



Bookmark and Share


  Kim Alexis
Åh, så fint. Låter som om du fått ett nytt perspektiv på världen och livet av din klostervecka. Tänk om alla kunde ta sig tid att bara vara i några dagar.
2007-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Moonwater
Moonwater